מטפי כיבוי הם מוצר מציל חיים
קיימות מספר סוגי שרפות, שריפת מוצקים דליקים כמו עץ או בדים, שריפה של נוזלים דליקים כמו שמן, דלק, אלכוהול ועוד. שריפת חשמל, שהיא למעשה כל שריפה שמעורב בה חשמל ולא משנה אם הוא הגורם שהצית את השריפה, שריפת גז שעלולה לגרום להתפוצצות ושריפת מתכות קלות שהיא פחות נפוצה בקרב הסביבה הביתית והמשרדית. מרבית השרפות הביתיות או במבני המשרדים מתאימות יותר לסוג הראשון והן נובעות מדליקה של חומרים מוצקים, כמו וילונות, ניירות, בדים ועוד. בבית מרבית השריפות מתחילות במטבח, במוצרים כמו מיקרוגל, כיריים, תנור או טוסטר, שבהם יש פעולת חימום.
כדאי ורצוי להימנע משריפות ולדאוג באופן קבוע לכבות את הגז או מכשירים מועדים אחרים, אך ברגע יש שריפה, הדרך הטובה ביותר למנוע אותה, עוד בשלב הראשוני שלה, היא באמצעות מטפי כיבוי. חשוב שבכל משרד או בניין יהיו מטפי כיבוי לשעת חירום. בנוסף חשוב שכולם ידעו כיצד לתפעל מטפים אלו וכמובן לדאוג לבדוק אותם ואת התקינות שלהם אחת לתקופה. מטפי כיבוי הם מוצר מציל חיים. בשעת שריפה שימוש נכון במטף יכול לעצור את השריפה מלהתפשט ובכך להציל אנשים או רכוש.
בישראל פורצת שריפה בממוצע כל 12 דקות, משמע ארבעים אלף שריפות בשנה. הדרך שלנו להימנע מנזקים היא לדאוג כי בכל משרד או מקום מרכזי יהיו מטפי כיבוי. מומלץ לרכוש מטפי כיבוי המסוגלים לכבות כמה שיותר סוגי שריפות. ישנם מטפי כיבוי, אשר מסוגלים להגיע לכל זוית והם יותר בטוחים ונוחים לשימוש, מכיוון שהם לא מכילים גזים דחוסים היוצרים לחץ גבוה. בבואנו לרכוש מטף עלינו לקחת בחשבון תחזוקה שוטפת של המטף. אחת לשנה עלינו לדאוג לבדיקה של מטפי כיבוי בידי אדם מוסמך לכך. במידה ונעשה שימוש, אפילו הקל ביותר במטף, עלינו להעבירו לבדיקה ומילוי מחדש.
בנושא מטפי כיבוי יש חשיבות גדולה לתקן ולביקורת השנתית. זה טוב מאוד שיש מטף, אך אם הוא לא יהיה שמיש בשעת דליקה הוא לא באמת מילא את הצורך בו. עלינו לוודא כי המטף שנרכוש עומד בתקן הישראלי וכי הוא עבר בדיקה תקופתית לפי החוק.